Magnus Lohe lämnar Sportfastigheter för näringslivsutveckling i Gävleborg

Från och med sista augusti lämnar Magnus Lohe Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB för sitt eget bolag Lohe&Co AB som arbetar med affärs-, organisations-, försäljnings- och verksamhetsutveckling. Magnus Lohe har sedan 2018 verkat som Sportfastigheters Marknads-, Hållbarhets- och affärsutvecklingschef.

Magnus_Lohe_nyhet_750x300pxl.jpg– Vi har åstadkommit mycket tillsammans, till exempel profileringen av Sportfastigheter och arbetet med att bygga varumärke och värdegrund. Vi har också arbetat med utveckling av affärs- och verksamhetsplanering samt uppföljning, uppbyggnad och koordination. Särskilt hårt har vi arbetat med hållbarhetsarbetet som nu är integrerat och kopplat till bolagets affärsutveckling, något jag hoppas och tror också kommer att vara en viktig del i det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och fastigheter AB som startar 1 september. säger Joakim Palestro tf VD Sportfastigheter.

Magnus fortsätter nu med ett större uppdrag i Gävleborg som processledare och projektansvarig för näringslivsprojektet Företagarforum som är ett samarbete mellan Sandvikens kommun, Företagarna i Sandviken, Region Gävleborg, Sandvik och Microsoft. Det nya uppdraget innebär bland annat att koordinera styrelse- och utvecklingsarbetet och sätta både projekt- och säljorganisation på plats.

– Det har varit oerhört roligt och utvecklande att arbeta med Sportfastigheters utveckling de senaste tre åren. Vi har uträttat mycket tillsammans. Studenternas är på plats med sina kommersiella lokaler och en hög uthyrningsnivå trots pandemin. Affärs- och verksamhetsplanering liksom uppföljning är på plats och vi har i samverkan med Uppsala kommun landat utvecklingsplaner för tre av Uppsalas finaste rekreationsfastigheter; Ulva kvarn, Björklinge/Sandvikenbadet samt Hammarskog. Att vi skapat ett viktigt trygghets- och idrottsutvecklingssamarbete på Gränby sportfält känns också betydelsefullt och spännande, berättar Magnus.

Sportfastigheter önskar Magnus varmt lycka till med hans nya utmaningar och vill ge ett stort tack för det arbete som gjorts för bolaget genom åren.

23 juni 2021