Relationer byggs på Studenternas

Med svårslagen utsikt och ett läge som är lika centralt som naturnära öppnar nu Studenternas med sina rymliga lokaler upp för konferensverksamhet – med gott om utrymme och möjligheter att hålla avstånd.

Att hålla fysiska möten i dessa tider är i många fall inte ett förstahandsalternativ. Men ibland krävs det, och vikten av att kunna hålla säkra avstånd mellan varandra är då central, för att inte säga avgörande. På Uppsalas nya mötesplats Studenternas har man under rådande omständigheter sett över möjligheterna att kunna erbjuda en säker miljö att mötas – i sprillans nya lokaler, med den senaste tekniken och med tillgång till scen vid behov.

– Som konferensanläggning är Studenternas väldigt luftig, tillräckligt för att vi ska kunna erbjuda mötesmöjligheten i nuläget, även om det är med specifika restriktioner, säger Johanna Norrestam från Sportfastigheter, projektansvarig för konferensverksamheten på Studenternas. 

Samtidigt som stor tillförsikt visas inför sammankomster i dagsläget blickar Johanna tillsammans med Magnus och Helena Axelid, från affärsnätverket Relation, framåt och ser stora möjligheter till olika typer av möten och evenemang. Relation flyttar in på Studenternas till årsskiftet och kommer genomföra och arrangera konferenser själva, i samverkan eller på uppdrag för kunder på Studenternas.

– Flexibiliteten att göra allt möjligt här är enorm. Inte nog med atmosfären i och kring hela byggnaden och arenan, här har man också Uppsalas Central Park – Stadsträdgården – och Fyrisån i direkt anslutning. Här ser jag framför mig att man kan arrangera möten kombinerat med aktiviteter utomhus som sätter fart på kreativiteten, säger Magnus.

Allt från födelsedags- och bröllopsfester till mässor är sådant Johanna ser kommer att hållas på Studenternas längre fram.

– Använder man sig av den rymliga foajén i kombination med den stora VIP-lokalen med direkt utsikt över arenan skulle dessa ytor tillsammans passa ypperligt för mässor kring exempelvis inredning, dryck eller trädgård, funderar Johanna.

Hon konstaterar också att de stora torgen utanför arenan är som gjorda för utomhusevent som kräver utrymme.

– Som en releasefest för en ny bilmodell eller dylikt. Det skulle kunna bli riktigt häftigt, resonerar hon.

Helena och Magnus på Relation ser sig mer som en upplevelseaktör än konferensarrangör, och ser fram emot att få göra det lilla extra för de som väljer att boka in sina gruppaktiviteter på Studenternas via dem.

– Vi vill utgå från kundens behov och hjälpa till att skapa innehållet för att nå önskat resultat av konferensen. Vi har gärna huvudfokus på det vi kallar plusmenyn, som att hitta och boka in allt från föreläsare till aktiviteter, förklarar Helena.

Och Magnus spinner vidare:
– Vi skulle kunna samarbeta med Aktivt Uteliv i Sunnersta, dit går ju åpromenaden hela vägen från Studenternas, och ordna exempelvis en mountainbikeaktivitet i anslutning till konferensen. Eller ha en after work-konferens här, med utsikt över arenan eller stan.

Strax efter sommaren anordnade Relation själva sin Relationsdag på Studenternas för första gången, vilket blev en lyckad tillställning.

– Under våra relationsdagar har vi flera föreläsningar som pågår samtidigt där vi delat upp deltagarna i mindre grupper. Genom att nyttja de generösa ytor som finns här och använda stora salar för de olika föreläsningarna så att deltagarna kunde hålla ordentligt avstånd så fungerade det hur bra som helst, berättar Helena.

Detta blev också en försmak på vad de ser fram emot att utveckla när Relation flyttat in på Studenternas. 

– Att både kunna göra egna arrangemang på hemmaplan och också kunna hjälpa andra att planera sina kreativa och utvecklande möten här, kanske i vissa fall göra det i samband med ett befintligt evenemang som en match eller konsert, det blir fantastiskt. Studenternas är Uppsalas mest självklara mötesplats där många stora händelser – inte minst i sportsammanhang – gått av stapeln under åren. Vi vill bidra till att skapa nya minnen och ny historia här, säger Magnus beslutsamt.

 

För den som väljer att arrangera sin konferens eller sitt evenemang på Studenternas finns allt som rör mat och dryck lätt tillhands. Det som levereras har dessutom stark Uppsalaförankring då det är Triller Mat och Bröd som ansvarar för all förtäring på Studenternas, i såväl restaurangen Brasserie21 som till konferensverksamheten.

– Det är faktiskt en bidragande anledning till att vi bestämde oss för att flytta hit med Relation. Att äta är ett glädjeämne. Man kan ha hur bra innehåll i ett evenemang som helst, men är inte maten bra så faller det. När Triller står för den biten vet vi att det blir bra, menar Helena.

I de sammanhang man vill ha en tillställning på Studenternas med bar – om det så serveras hälsosmoothies eller öl, så är det alltså även då Triller som står för serveringen.

4 november 2020