Lediga jobb

Uppsala kommun Sport-och rekreationsfastigheter AB (Sportfastigheter) går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en utvecklingsinriktad projektledare med förmågan att se det stora perspektivet. Hos oss blir du del i ett team på projektavdelningen, som ska leverera allt från investeringsplaner och kalkyler, till färdiga anläggningar. Låter detta intressant? Sök tjänsten projektledare redan idag!

Projektledare

Sportfastigheter är ett fastighetsbolag inom Uppsala kommun som utvecklar och förvaltar arenor och platser för idrott, rekreation och event. Vi jobbar för både bredd- och elitidrott, liksom för alla som vill ha en hälsosam fritid. Vi är idag 29 anställda i bolaget och sitter i nybyggda, trivsamma lokaler på Studenternas fotbollsarena. Projektavdelningen består idag av 3 projektledare och en processutvecklare/projektcontroller samt en projektchef.

Under 2021 kommer bolaget att fusioneras tillsammans med två andra fastighetsägande systerbolag. I ett projektperspektiv innebär det ökad projektvolym och ett mer varierande projektinnehåll. Uppsala kommun växer och planerar fortsätta växa med nya bostäder och hela stadsdelar. För Sportfastigheter innebär detta att behovet av nya idrottslokaler fortsätta öka. Bland aktuella projekt kan nämnas en helt ny fotbollsarena och kommersiella lokaler på Studenternas, som precis slutförts och en isarena på Gränby sportfält. 

Andra intressanta projekt är en multihall i Rosendal, aktivitetsparker på Kap och i Rosendal, besökscentrum i Ulva kvarn och elitanpassning av Österängens IP.  Dialog med vår beställare inom Uppsala kommun blir allt viktigare tidigt i processen för att tänka ihop kring funktioner, hållbarhetskrav och tillgänglighet.

Vi agerar också testbädd för ny innovativ teknik och moderna materialval, där det är möjligt. Digitala lösningar och god tillgänglighet för att möjliggöra bred och ökad användning av anläggningarna är också en nödvändighet framöver. Likaså att hänga med i nya trender och influenser gällande idrott och rekreation och friluftsliv.

Du har nu möjlighet att driva spännande projekt och samtidigt bidra till Uppsalas och bolagets utveckling. 

Vi är ett lag med hög ambition, där vi bryr oss om varandra, jobbar tillsammans och lär av varandra.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer att bestå till en del av ren projektledning, men även att tillsammans med projektchefen jobba med planering, beslutsunderlag, systemutveckling, ekonomi och dokumentation.

Som projektledare hos Sportfastigheter ansvarar du från tidiga utredningar till färdig byggnad. Från utredning och program, till projektering och byggande. 

Under hela processen interagerar vi med vår hyresgäst och de olika verksamheter som innefattas, som föreningar och andra slutanvändare samt med våra kollegor på förvaltningssidan. En välplanerad och strukturerad överlämning till vår förvaltning och vår hyresgäst är också ett ytterst viktigt inslag i ditt projekt.

Du ansvarar för myndighetsärenden, investeringskalkyler, kostnadsstyrning och -uppföljning, tidsplanering och -uppföljning, samordning med hyresgäst och andra aktörer, upphandling av konsulter och entreprenörer, uppföljning av hållbarhetskrav och arbetsmiljömål etc.

Kort sagt allt det som krävs för ett väl fungerade projekt, som uppfyller alla projektmål och vi som fastighetsägare kan vara stolta över.

Tjänsten innefattar upphandlingar, som sker enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Du kommer även att jobba med övergripande projektarbete, som långsiktig investeringsplanering, detaljplaner m.m.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har eftergymnasial utbildning inom fastighetsförvaltning/-teknik eller bygg/installation. Det är dessutom meriterande om du har utbildning i LOU och fastighetsekonomi.

Du har minst 3 års relevant erfarenhet inom fastighets-, konsult- eller entreprenadverksamhet samt erfarenhet av projektledning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av konsult- och entreprenadupphandlingar, av LOU-upphandling, av tidiga projektskeden, av utredning och program, av investeringskalkyler samt av fastighetsekonomi.

Vi ser även att du har grundläggande kunskap i branschens standardbestämmelser, god förmåga att utrycka sig i tal och skrift samt har B-körkort. Önskvärt om du har kunskap av att författa beslutsunderlag.

Vi söker dig med god förståelse för de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du har förmågan att tänka övergripande och se saker ur ett bredare perspektiv. Vidare är du en person som samarbetar bra med andra människor. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet.  

Anställningsvillkor
Anställningsform: tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: omgående, enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: enligt överenskommelse

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Conny Niklasson, projektchef, 072-724 39 50, conny.niklasson@sportfastigheter.se

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

Ansökan
När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online via Uppsala kommuns sida för lediga jobb. Klicka här för att söka jobbet.

Sista ansökningsdag, 28 februari 2021.

Information
I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Uppdaterad: