Studenternas – en arena även för företagare

Du som förknippar Studenternas med idrottsevenemang och sport gör helt rätt i det. Den nybyggda arenan vid Stadsträdgården i Uppsala är en fotbollsarena utöver det vanliga. Ett extra plus med Studenternas är att du som företagare också kan ta del av den speciella arena-atmosfären, varje dag om du vill.

ProHelia_möten_nyhet_750x300pxl.jpg
Redan i skisstadiet av Studenternas nya kostym och utformning fanns det stora ytor avsedda för företagsverksamhet, konferenser och möten. Trots annorlunda tider där fysiska sammankomster ofta undviks har det under säkra former kunnat arrangeras en del möten och konferenser här med ett begränsat antal deltagare. Något som möjliggjorts genom att ytorna är generöst tilltagna och att det finns tillgång till modern teknik. Dessutom har redan en rad företag valt att flytta in på Studenternas och etablera sin verksamhet där permanent. 

Ett av de företag som flyttade in på Studenternas i ett tidigt skede var ProHelia företagshälsa. Och enligt ProHelias vd Sara Jansson så var det ett enkelt beslut.
   – Allt här på Studenternas andas hälsa och energi, från arenapulsen till de härliga omgivningarna med Stadsträdgården och åstråket, vilket passar vår verksamhet väldigt bra. Vi vill förbättra hälsan på alla arbetsplatser, så att ha utgångspunkten här känns väldigt rätt för oss, säger hon.

Att det finns unika möjligheter på Studenternas är något Malin Berggren, konferens- och marknadskoordinator på Sportfastigheter, belyser från olika perspektiv. 
   – Kontorslokalerna här på Studenternas inbjuder till så mycket. Bara miljön och utsikten över stan och arenan ger en härlig och inspirerande känsla. Här kan man som hyresgäst skräddarsy sina egna lokaler utifrån verksamhet och behov och samtidigt ha tillgång till gemensamma ytor för konferens och möten, berättar hon.
   Sara flikar in att de ser tillgången till ytorna utöver sina egna som en klar förmån. 
   – När vi var med och ritade våra lokaler visste vi att vi skulle ha tillgång till konferensrum i andra delar av byggnaden. Det är en utmärkt lösning för oss att inte behöva ha dessa själva men ändå i anslutning till verksamheten. Här får man också på ett naturligt sätt möjlighet att möta och samverka med andra verksamma på Studenternas. Vi samarbetar med flera verksamheter i huset, Naprapatklinik018 som sitter på samma plan som oss och Affärsnätverket Relation som vi har en hel del samarbeten med, berättar hon.

Samverkan mellan företagen på plats på Studenternas är något man månat om från start. I dessa tider ser Malin till att hålla alla företag på Studenternas informerade om vad som händer i huset och på området, samt om olika aktiviteter. På sikt ser hon fram emot att få arrangera fysiska träffar för alla hyresgäster på regelbunden basis. 
   – Jag längtar tills det går att samla alla hyresgäster till en gemensam invigning av Studenternas, att få fira och lära känna varandra. Jag vill också vara ett stöd för våra hyresgäster när de ska arrangera ett eget event eller en kundaktivitet. Jag tror på positiva samverkanseffekter för oss som finns här i huset och det finns en stor längtan efter att mötas som vanligt igen, konstaterar hon.   

En aktör som redan fungerar som en knutpunkt på Studenternas är Brasserie21 där Triller Mat & Bröd står för ruljangsen. Hit tar sig många för en god lunch i trevlig miljö och brasseriet fungerar också som både kvarterskrog och leverantör av mat, dryck och fika till alla verksamheter på Studenternas. 
   – Brasseriet är jätteviktigt för trivseln här. Dit tar vi ofta med kunder på lunch och de ordnar alltid med mat till våra möten. När vi hade sommaravslutning ute i Stadsträdgården i fjol levererade de en underbar meny – direkt ut till parken, berättar Sara med inlevelse. 
   Brasseriet har också anpassat sitt erbjudande till rådande omständigheter och levererar portionsförpackade måltider till konferensgäster och möjlighet att som sällskap sitta avskilt och med ordentligt avstånd till andra gäster på brasseriet. 

Att hela Studenternas andas nytänk och spänning är något Sara tror utgör en krydda för många företag som redan flyttat sin verksamhet dit eller överväger att göra det.
   – Det är ett nytt modernt koncept man blir en del av här. Jag tror att många kommer se vinningen i att driva sin verksamhet mitt i smeten på ett ställe som lockar till sig många olika människor. Och vi som finns här kommer att utvecklas tillsammans, det känns både innovativt och stimulerande, säger Sara. 
   Hon upplever också att det faktum att ProHelia har sin verksamhet på just Studenternas skapar en speciell nyfikenhet och ett intresse hos deras besökare.
   – Inte minst hos de som är idrottsintresserade, säger hon med ett leende.

En av fördelarna med att befinna sig i Studenternas nybyggda lokaler är att de är rustade för dagens och inte minst framtidens sätt att arbeta och ha möten.
   – Lokalerna har modern teknisk utrustning som möjliggör digitala konferenser och sammankomster. För de som vill ha hälsofokus på sin arbetsplats eller under sin konferens kan man till exempel ta med sig sina diskussioner och möten ut i naturen. Här har vi allt från fotbollsarena och gym till underbara naturområden med Stadsträdgården, Fyrisån och Stadsskogen alldeles intill. Det centrala läget och de gröna omgivningarna gör Studenternas till en attraktiv och unik mötesplats med många möjligheter, säger Malin avslutningsvis.

7 maj 2021